Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
jajko 6 szt
cukier puder 0,4 kg
masło 10 dag
kasza manna 10 dag
skórka z pomarańczy lub limonki 5 dag
rodzynki 5 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński

Twaróg przepuścić przez maszynkę, masło utrzeć z cukrem na pulchną masę, do utartego masła dodać ser, rodzynki,kaszę manną, i cukier waniliowy. Dokładnie ucieramy, na końcu dodajemy pianę. Przygotowaną masę wykładamy do formy wyłożonej pergaminem i potartej tłuszczem, wyrównać powierzchnię, Piec ok 35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 06.01.2013 10:57
pycha
Wafelek2601 06.01.2013 00:46
Super
Motorek 05.01.2013 10:05
bardzo smaczny
Iwka 29.12.2012 15:05
pysznie
IwonaKa 29.12.2012 12:37
bardzo lubię serniki
Marta1986 29.12.2012 12:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak