Sernik wiedeński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1 kg
  • jajko

    6 szt
  • cukier puder

    0,4 kg
  • masło

    10 dag
  • kasza manna

    10 dag
  • skórka z pomarańczy lub limonki

    5 dag
  • rodzynki

    5 dag
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg przepuścić przez maszynkę, masło utrzeć z cukrem na pulchną masę, do utartego masła dodać ser, rodzynki,kaszę manną, i cukier waniliowy. Dokładnie ucieramy, na końcu dodajemy pianę. Przygotowaną masę wykładamy do formy wyłożonej pergaminem i potartej tłuszczem, wyrównać powierzchnię, Piec ok 35 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 06.01.2013 10:57
pycha
Wafelek2601 06.01.2013 00:46
Super
Motorek 05.01.2013 10:05
bardzo smaczny
Iwka 29.12.2012 15:05
pysznie
IwonaKa 29.12.2012 12:37
bardzo lubię serniki
Marta1986 29.12.2012 12:23
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat