Sernik Wiedeński

Sernik Wiedeński

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    2 1\\2 szklanki
  • margaryna

    1 kostka
  • jajko

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    1 1\\2 łyżeczki
  • cukier

    1\\2 szklanki
  • kakao

    3 łyżki
  • ser

  • ser biały

    1 kg
  • żółtko jajek

    8 sztuk
  • cukier

    1 1\\2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1\\2 łyżeczki
  • masło

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze składników na ciasto gnieciemy ciasto i wkładamy do zamrażalnika.

Białka (z 8 żółtek) ubijamy.
Utrzeć masło , dodać cukier i żółtka , zmielony ser , mąkę ziemniaczaną , proszek i pianę z białek.
Zetrzeć pół ciasta , położyć ser i drugie pół ciasta.
Piec około 1h.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat