Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Wiedeński

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 1\\2 szklanki
margaryna 1 kostka
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 1\\2 łyżeczki
cukier 1\\2 szklanki
kakao 3 łyżki
ser
ser biały 1 kg
żółtko jajek 8 sztuk
cukier 1 1\\2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1\\2 łyżeczki
masło 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Wiedeński

Ze składników na ciasto gnieciemy ciasto i wkładamy do zamrażalnika.

Białka (z 8 żółtek) ubijamy.
Utrzeć masło , dodać cukier i żółtka , zmielony ser , mąkę ziemniaczaną , proszek i pianę z białek.
Zetrzeć pół ciasta , położyć ser i drugie pół ciasta.
Piec około 1h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak