Sernik wiedeński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1 kg
  • jaja

    6 szt
  • cukier puder

    40 dkg
  • masło

    10 dkg
  • kasza manna

    10 dkg
  • skórka z pomarańczy

    5 dkg
  • rodzynki

    5 dkg
  • cukier wanilinowy

    30 dkg
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg przepuścić przez maszynkę. Masło i cukier utrzeć na pulchną masę, białka ubić na pianę. Wszystkie składniki połączyć. Przygotowaną masę wyłożyć do formy wyłożonej wysmarowanym pergaminem. Piec około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kubalo 26.03.2013 08:10
prezentuje sie super
Wafelek2601 02.01.2013 00:40
Apetyczny
Katarzyna56 10.05.2012 13:22
coś pysznego:o)
pigila 16.10.2011 07:05
super
pigila 16.10.2011 07:05
super
tomek18 02.09.2011 14:42
uwielbiam serniki
KasiaK90 16.03.2011 13:51
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat