Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło
60 g -
kakao
2 łyzki -
jajko
1 szt -
cukier puder
3 łyzki -
cukier puder
170 g -
budyń waniliowy
70 g -
jajko
5 szt -
laska wanilii
1/2 szt -
esencja waniliowa
1/2 łyżeczki -
śmietana kremowa 30%
150 ml -
orzechy laskowe
do smaku -
orzechy włoskie
do smaku -
twaróg
850 g
Przepis i sposób przygotowania sernik waniliowy na czekoladowym spodzie
Kakao zmiksować z jajkiem, masłem i cukrem. Tak przygotowaną masą wyłożyć dno tortownicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia i po bokach wysmarowanej masłem. Podpiec spód ok.10min w 170C.
masa
Twaróg zmiksować z cukrem pudrem, dodać budyń,esencję waniliową,ziarenka wydrążone z laski wanilii i po 1 jajku oraz śmietankę. Masę przelać na podpieczony spód i piec w 150C przez 80min.
Udekorować dowolnie.
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)