sernik waniliowy na czekoladowym spodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    60 g
  • kakao

    2 łyzki
  • jajko

    1 szt
  • cukier puder

    3 łyzki
  • cukier puder

    170 g
  • budyń waniliowy

    70 g
  • jajka

    5 szt
  • laska wanilii

    1/2 szt
  • esencja waniliowa

    1/2 łyżeczki
  • śmietana kremowa 30%

    150 ml
  • orzechy laskowe

    do smaku
  • orzechy włoskie

    do smaku
  • twaróg

    850 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

spód
Kakao zmiksować z jajkiem, masłem i cukrem. Tak przygotowaną masą wyłożyć dno tortownicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia i po bokach wysmarowanej masłem. Podpiec spód ok.10min w 170C.

masa
Twaróg zmiksować z cukrem pudrem, dodać budyń,esencję waniliową,ziarenka wydrążone z laski wanilii i po 1 jajku oraz śmietankę. Masę przelać na podpieczony spód i piec w 150C przez 80min.
Udekorować dowolnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 08.09.2013 20:26
dla mnie obłędny sernik !
Katarzyna59 13.06.2013 07:39
bardzo smaczne
BeataJ 06.06.2013 21:53
Najlepszy z Kawą ;)
Rafał10 03.06.2013 21:14
BOOOOOSKI!!! Wygląda i 100% smakuje, skład mówi sam przez się :)
Monika-twin 03.06.2013 18:42
ale bym osbie teraz zjadła do kawki :)
Cranberry 03.06.2013 18:26
apetyczny serniczek :)
Krzysztof15 03.06.2013 17:08
pyszny serniczek
kokoszka 03.06.2013 17:07
pycha serniczek
Bogusiaz 03.06.2013 17:00
jadłam taki jest naprawdę rewelacyjny
Renata9 03.06.2013 16:49
pyszny serniczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat