Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik waniliowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
jajko 8 szt
cukier 200 g
budyń waniliowy 1,5 op
masło 125 g
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik waniliowy

Ser zmielić dwukrotnie.Masło roztopić i wystudzić.Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Stopniowo dodawać ser i proszek budyniowy.Nastepnie dolać wystudzone masło i zmiksowac.Na koniec ubić białka i dodać do masy serowej delikatnie mieszając.Wylać masę do tortownicy .Piec ok.60 min.w 170st .Po upieczeniu zostawić w piekarniku do wystygnięcia.Wystudzony sernik oblać polewa czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 04.04.2014 13:42
chętnie bym skosztowała takiego serniczka :-)
Kejti 02.04.2014 13:51
Mniam,serniki uwielbiam po prostu :-)
Luki 31.03.2014 19:37
uwielbiam wszystkie serniki
Smaczna_B 31.03.2014 18:58
pyszny serniczek
IlonaAlbertos 30.03.2014 22:14
Musi być smaczny.
Wiesława1 30.03.2014 21:04
kuszący ten serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak