Przepis i sposób przygotowania na: Sernik w paski z brzoskwiniami i...
Kroki postępowania
- masło 170 gram - kroimy na mniejsze kawałki
- margaryna 75 gram - kroimy na mniejsze kawałki
- cukier puder 3 łyżki
- żółtka 5 sztuk - białka chowamy jeszcze się przydadzą ;)
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- mąka pszenna 3 szklanki
Wszystko razem zagniatamy do uzyskania jednolitej masy.

Obydwie kulki ciasta wkładamy do zamrażarki.

- 3 jaja
- 3/4 szklanki cukru
Wszystko razem miksujemy do uzyskania puszystej pianki.

- 25 gram masła - tniemy na mniejsze kawałki
- 100gram margaryny - tniemy na mniejsze kawałki
Ponownie miksujemy aż masło i margaryna się wymieszają z resztą.
5. Brzoskwinie odcedzamy na sitku zalewy (zalewy nie wylewamy!)

- mąkę ziemniaczaną 2 czubate łyżki
- 1kg sera - dodajemy stopniowo stale mieszając.
Gdy dodamy ser masę rozrzedzamy 1-2 łyżkami zalewy z brzoskwiń.


9. Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia a na nim na zmianę pasy ciasta, raz jasne raz ciemne. Ubijamy je tak by nie było dziur pomiędzy nimi.
Wykładamy tylko połowę z posiadanego ciasta!





SMACZNEGO :)
