Sernik truskawkowy z galaretką

Sernik truskawkowy z galaretką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie
  • truskawki świeże

    200 gram
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    5 łyżek
  • serek homogenizowany

    2 opakowania
  • cukier puder

    1 łyżka
  • woda

    7 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernik truskawkowy z galaretką

Kroki postępowania

Krok 1 - Sernik truskawkowy z galaretką foto
Truskawki rozdrabniam za pomocą blendera, po czym łączę je z cukrem pudrem.
Krok 2 - Sernik truskawkowy z galaretką foto
Truskawki dodaję do serka homogenizowanego.
Krok 3 - Sernik truskawkowy z galaretką foto
Całość miksuję.
Krok 4 - Sernik truskawkowy z galaretką foto
Żelatynę rozpuszczam w wodzie, a następnie studzę i dodaję do masy truskawkowej. Sernik przekładam do szklanek i wstawiam do lodówki aby masa stężała.
Krok 5 - Sernik truskawkowy z galaretką foto
Kiedy masa stężeje elikatnie wlewam tężejącą galaretkę i ponownie wstawiam sernik do lodówki. Po kilku godzinach kiedy galaretka stężeje odaję sernik na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat