Sernik truskawkowy z galaretką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie
  • truskawki świeże

    200 gram
  • żelatyna

    5 łyżek
  • serek homogenizowany

    2 opakowania
  • cukier puder

    1 łyżka
  • woda

    7 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sernik truskawkowy z galaretką foto
Truskawki rozdrabniam za pomocą blendera, po czym łączę je z cukrem pudrem.
Krok 2 - Sernik truskawkowy z galaretką foto
Truskawki dodaję do serka homogenizowanego.
Krok 3 - Sernik truskawkowy z galaretką foto
Całość miksuję.
Krok 4 - Sernik truskawkowy z galaretką foto
Żelatynę rozpuszczam w wodzie, a następnie studzę i dodaję do masy truskawkowej. Sernik przekładam do szklanek i wstawiam do lodówki aby masa stężała.
Krok 5 - Sernik truskawkowy z galaretką foto
Kiedy masa stężeje elikatnie wlewam tężejącą galaretkę i ponownie wstawiam sernik do lodówki. Po kilku godzinach kiedy galaretka stężeje odaję sernik na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat