Przepis i sposób przygotowania na: Sernik truskawkowy
Truskawki rozmrozić, odsączyć, kilka odłożyć do dekoracji a resztę zmiksować z sokiem z pomarańczy i cukrem. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wody. Do sera mielonego dodać cukier waniliowy i cukier puder, wymieszać. Połowę żelatyny wymieszać z połową zmiksowanych truskawek a resztę z serem. Obie masy schłodzić. Wystudzony biszkopt włożyć do formy. Na nim układać masy na przemian w koła. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku wody, wystudzić wymieszać , z pozostałymi zmiksowanymi truskawkami. Gdy masa zacznie gęstnieć wylać ją na wierzch ciasta, odstawić do ostudzenia. Wierzch galaretki polać śmietanką , robiąc kleksy.
Wystudzone ciasto ozdobić truskawkami i kulkami serka mozzarella.