Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik tradycyjny

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
jaja 10 szt
margaryna 1 kostka
cukier 30 dkg
cukier waniliowy 1 opak
budyń śmietankowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik tradycyjny

Miękką margarynę ucieramy, następnie stopniowo dodajemy cukier – ucieramy.

Do utartej margaryny dodajemy żółtka- ucieramy.

Stopniowo dodajemy ser biały, cały czas miksujemy.

Wsypujemy budyń, dokładnie mieszamy.

Z białek ubijamy sztywną pianę.

Do masy serowej dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 1 godz.

Smacznego!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 29.09.2014 18:33
pyszności :)
bietka 29.09.2014 18:18
pyszny sernik :)
bhb8 29.09.2014 17:50
lubię takie desery :)
Beatris 29.09.2014 16:13
Wspaniały serniczek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak