SERNIK SZWAJCARSKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    1/3 szkl.
  • mąka pszenna

    1/2 szkl.
  • masło

    250 g.
  • skórka

    z 2 cytryn
  • śmietana kremówka

    1 szkl.
  • cukier

    1 szkl.
  • jajko

    8
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć masło z cukrem, dodać żółtka, mąki, skórkę z cytryn. Białka ubić i delikatnie połączyć z ciastem. Przelać do formy, piec ok. 40 min w temp. 170 stopni C. Na wierzch wystudzonego ciasta wyłożyć bitą śmietanę oraz dżem, ewentualnie świeże owoce. Najlepiej jednak śmietanę oraz owoce położyć na ciasto zaraz przed zjedzeniem ;). SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 21.01.2011 12:19
spód jest wierzch jest a środek
alaaa 23.12.2010 18:11
na pewno bez sera czy zapomniałaś wpisać??
misia53 23.12.2010 15:12
Pewnie Szwajcarka tak wymyśliła i sernik bez sera nam upichciła.
Natalia/tubisiek 23.12.2010 08:10
na pewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat