Przepis i sposób przygotowania na: Sernik szachownica
MASA TWAROGOWA: BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK.UBIJAMY NA SZTYWNO.ZAŚ ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM.DODAJEMY MIĘKKĄ MARGARYNĘ I MIESZAMY.NASTĘPNIE DODAJEMY MĄKĘ.MIESZAMY.GDY MASA BĘDZIE JEDNOLITA DODAJEMY TWARÓG.PO DOKŁADNYM WYMIESZANIU DODAJEMY PIANĘ Z BIAŁEK I BARDZO DELIKATNIE MIESZAMY.
OSTYGNIĘTE CIASTO KROIMY NA 8 PASKÓW.NA BLASZE ZOSTAWIAMY 4 (CO DRUGI) A W PRZERWY MIĘDZY NIMI WLEWAMY ŁYŻKA MASĘ TWAROGOWĄ.PO WYPEŁNIENIU UKŁADAMY POZOSTAŁE 4 PASKI CIASTA KŁADZIEMY NA MASĘ.ZAŚ POWSTAŁE LUKI PONOWNIE WYPEŁNIAMY MASĄ.CAŁOŚĆ PIECZEMY JESZCZE OK. 40 MIN. W 180 ST.POLEWAMY POLEWĄ.