Przepis i sposób przygotowania na: Sernik snikers
2. Polewa I: Masło rozpuścić w rondelku. Dodać cukier, kakao i czekoladę. Gotować na małym ogniu do rozpuszczenia wszystkich składników. Wyłączyć. Dodać śmietanę. Wymieszać. Odstawić do lekkiego ostygnięcia, po czym wylać na spód herbatnikowy.
3. Do miski malaksera wrzucić ser, jajka, cukier. Wymiksować. Następnie dodać budyń i kajmak. Miksować do połączenia się składników. Wylać na polewę. Sernik powinien sięgać do 3/4 formy. Nie więcej, bo urośnie. Wstawić do nagrzanego piekarnika 170 stopni piec przez 20 min. Potem zmniejszyć do 160 stopni i kolejne 20 min.
4. Polewa II: Miód, cukier, masło rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Orzechy drobno posiekać, dodać. Wymieszać. Wylać na sernik, wstawić do piekarnika i piec 10 min w 160-170 stopniach. Odstawić do ostygnięcia. Potem na dzień/noc do lodówki.