Sernik rosyjski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    50 dag
  • cukier puder

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    2 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • mąka

    15 dag
  • tłuszcz do smażenia

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg zemleć, dodać mąkę, jajka, cukier puder i cukier waniliowy, wyrobić ciasto. Wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, uformować wałeczki o średnicy 2 cm, pokroić je na małe kawałki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Posypać cukrem pudrem. Do serników można podać bitą śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja40 06.07.2010 09:59
ciekawy przepis
pawel007 23.06.2010 19:38
mniam lubię sernik.
annamariakowalczyk3 02.06.2010 13:31
bardzo pyszny sernik.
MAŁGORZATA108 01.06.2010 15:33
Szkoda, że nie ma zdjęcia.
Katarzyna/kate1980 01.06.2010 12:15
a to ciekawy przepis....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat