Sernik \"Rossa złota\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • cukier

    10 dag
  • jaja

    1 szt
  • margaryna

    10 dag
  • proszek do pieczenia

    1 lyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystko razem zagnieść i wyłożyć na blachę.

Masa serowa
- 1 kg sera, 2 całe jajka, 4 żółtka, 1 szkl.cukru, 2 budynie waniliowe lub śmietankowe,0,5 szklanki oleju,1,5 szklanki zimnego mleka.
Jajka i żółtka ubić z cukrem.Dodać przemielony ser,olej,mleko i budynie .Wszystko razem wymieszać.(masa jest półpłynna) Masę serową wylać na ciasto i piec ok.50 min.

Polewa -
pozostałę 4 białka ubić na pianę z 0,5 szkl.cukru,dodać 10 dkg. kokosu,trochę soku z cytryny i wyłożyć na podpieczony sernik. Piec jeszcze ok.20 min.(do zarumienienia polewy).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat