Sernik \"Rossa złota\"

Sernik \"Rossa złota\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • cukier

    10 dag
  • jaja

    1 szt
  • margaryna

    10 dag
  • proszek do pieczenia

    1 lyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernik \"Rossa złota\"

Wszystko razem zagnieść i wyłożyć na blachę.

Masa serowa
- 1 kg sera, 2 całe jajka, 4 żółtka, 1 szkl.cukru, 2 budynie waniliowe lub śmietankowe,0,5 szklanki oleju,1,5 szklanki zimnego mleka.
Jajka i żółtka ubić z cukrem.Dodać przemielony ser,olej,mleko i budynie .Wszystko razem wymieszać.(masa jest półpłynna) Masę serową wylać na ciasto i piec ok.50 min.

Polewa -
pozostałę 4 białka ubić na pianę z 0,5 szkl.cukru,dodać 10 dkg. kokosu,trochę soku z cytryny i wyłożyć na podpieczony sernik. Piec jeszcze ok.20 min.(do zarumienienia polewy).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat