Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik rossa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
cukier 10 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
żółtko jajek 2
jaja 1
margaryna 10 dkg
smalec 1 łyżka
ser
ser 1 kg
olej 1/2 szklanka
mleko 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka
budyń waniliowy 1,5
jaja 2
żółtko jajek 4

Przepis i sposób przygotowania na: sernik rossa

Z podanych składników wyrobić ciasto. Tak przygotowaną masę przekładamy do wysmarowanej i wyłożonej pergaminem formy. Ser wymieszać ze wszystkimi podanymi składnikami ( budyniu nie gotować tylko wsypać do masy serowej) i przelać na przygotowane wcześniej ciasto. Pieczemy około 55 min w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie z białek które nam pozostały ubijamy razem z 1 szklanką cukru sztywną pianę ,wylewamy na ciasto i pozostawiamy w piecu jeszcze jakieś 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 06.11.2012 10:06
smaczne ? oj tak :) uwielbiam serniki :)
kate.500 30.04.2011 08:48
Wygląda tak ładnie, że zasługuje na wiele, wiele plusików, ale ja mogę tylko jednego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak