Przepis i sposób przygotowania na: Sernik puszysty z rodzynkami
W misce łączymy sery z cukrem, budyniem, zapachem, cukrem waniliowym oraz z żółtkami. Mieszamy wszystko na jednolitą masę. Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy rodzynki do masy serowej i kilka łyżek piany, następnie delikatnie mieszamy aż do wyczerpania piany z białek. Masa serowa musi być puszysta, białka nie mogą opaść. Przelewamy całość do blachy i wyrównujemy wierzch, wkładamy do piekarnika. Piekarnik nastawiamy na 180 st C i pieczemy przez 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 150 st C i pieczemy sernik jeszcze przez 25-30 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto przez ok. 20 minut, potem przekładamy je w chłodne miejsce, a następnie do lodówki. Najlepsze jest na drugi dzień. Smacznego.