Przepis i sposób przygotowania na: Sernik porzeczkowy na zimno
Kroki postępowania
250 ml śmietany ubić na sztywno i dodać do masy serowej razem z żelatyną. Starannie połączyć wszystkie składniki.
Smacznego :)
mąka pszenna | 100 g |
cukier drobny | 60 g |
masa porzeczkowa | |
mascarpone | 500 g |
cukier puder | 120 gt |
śmietana 30% | 300 ml |
konfitura z czarnej porzeczki | 4 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
Składniki dodatkowe: | |
konfitura z czarnej porzeczki | 3 łyżki |
galaretka porzeczkowa | 1 szt. |
białko | 4 szt. |
żółtko jajek | 4 szt. |
twarożek | 300 (kanapkowo-sernikowy) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: