Sernik podwójnie jagodowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    2 opakowania
  • ser biały

    500 g
  • jagody

    1 szkl
  • jagody goji

    1/3 szkl
  • cukier puder

    2-3 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • woda

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Część ciastek (użyłam herbatników korzennych z czekoladą) układamy na dnie tortownicy o średnicy 16 cm.

2. Ser, jagody leśne (mrożone lub świeże) i cukier puder umieszczamy w blednerze. Miksujemy aż powstanie pianka.

3. Żelatynę zalewamy wodą. Kiedy napęcznieje rozpuszczamy.

4. Fioletową masę łączymy z jagodami goji i płynną żelatyną. Wlewamy wszystko do tortownicy.

5. Na wierzchu układamy pozostałe ciastka i dekorujemy jagodami. Wstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzut 16.05.2017 09:39
Super przepis
Aleksandra/Olcia 15.05.2017 17:35
mmm pyszności
sammakko 15.05.2017 12:04
Dziękuję :)
Habibi 15.05.2017 11:29
Pięknie wygląda :)
AZgotuj 15.05.2017 10:21
piękny!!! pychota
Wacław 15.05.2017 09:16
pyszniutki sernik :-)
mirosława4 15.05.2017 08:58
apetyczny !
Krystyna32 15.05.2017 08:32
bardzo apetyczny
mysza75 14.05.2017 22:37
pyszny i piękny sernik
Mniam 14.05.2017 22:34
Te ciasteczka na tym serniku to jak kropka nad "i" :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat