Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik podwójnie jagodowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 opakowania
ser biały 500 g
jagody 1 szkl
jagody goji 1/3 szkl
cukier puder 2-3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik podwójnie jagodowy

1. Część ciastek (użyłam herbatników korzennych z czekoladą) układamy na dnie tortownicy o średnicy 16 cm.

2. Ser, jagody leśne (mrożone lub świeże) i cukier puder umieszczamy w blednerze. Miksujemy aż powstanie pianka.

3. Żelatynę zalewamy wodą. Kiedy napęcznieje rozpuszczamy.

4. Fioletową masę łączymy z jagodami goji i płynną żelatyną. Wlewamy wszystko do tortownicy.

5. Na wierzchu układamy pozostałe ciastka i dekorujemy jagodami. Wstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 16.05.2017 09:39
Super przepis
Aleksandra/Olcia 15.05.2017 17:35
mmm pyszności
sammakko 15.05.2017 12:04
Dziękuję :)
Habibi 15.05.2017 11:29
Pięknie wygląda :)
AZgotuj 15.05.2017 10:21
piękny!!! pychota
Wacław 15.05.2017 09:16
pyszniutki sernik :-)
mirosława4 15.05.2017 08:58
apetyczny !
Krystyna32 15.05.2017 08:32
bardzo apetyczny
mysza75 14.05.2017 22:37
pyszny i piękny sernik
Mniam 14.05.2017 22:34
Te ciasteczka na tym serniku to jak kropka nad "i" :)
Franciszek 14.05.2017 22:33
dobry do kawy
Edith85 14.05.2017 21:42
Wygląda pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak