Sernik Philadelphia

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Masa serowa

  • serek śmietankowy

    1 kilogram
  • jajka

    4 sztuka
  • cukier

    300 gram
  • skórka z cytryny

    2 sztuka
  • sok z cytryny

    2 sztuka

Spód i rant

  • herbatniki

    300 gram
  • orzechy laskowe

    150 gram
  • masło

    50 gram

Polewa

  • biała czekolada

    100 gram
  • masło

    25 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortownicę 24cm wykładamy papierem do pieczenia, rant natłuszczamy. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy zblendowane orzechy i herbatniki. Wykładamy spód i rant. Składniki masy serowej przekładamy do miski i miksujemy na niskich obrotach do połączenia. Masa powinna być bardzo gęsta, a łyżka spokojnie stać ;) Przekładamy do formy, wyrównujemy i pieczemy początkowo kwadrans 15 minut w 170 stopniach do ścięcie masy, a następnie przez kolejną 1 godzinę 15 minut w 140 stopniach. Po wystygnięciu roztapiamy białą czekoladę w kąpieli wodnej i łączymy z roztopionym masłem. Wylewamy na wierzch i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 14.08.2017 16:41
Pysznie wygląda ;)
w mojej kuchni 12.08.2017 23:30
ale pyszny sernik sie upiekł
anka1988 11.08.2017 12:05
smaczny, wilgotny sernik!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat