Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik nowojorski

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód z ciasteczek

herbatniki 250 g
masło 65 g

Masa serowa

śmietana 30% 330 ml
cukier 180 g
cukier waniliowy 2 łyżki
ser biały 1 kg
masło 50 g
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik nowojorski

Spód :

Ciasteczka kruszymy w rozdrabniaczu. Masło rozpuszczamy i mieszamy dokładnie z ciasteczkami. Od razu wykładamy je na blaszkę lekko dociskając dłońmi.

Masa serowa :

Do misy miksera dajemy twaróg . Nastawiamy mikser na małe obroty i dodajemy partiami wszystkie składniki masy serowej , np. po 1 jajku, śmietanę, łyżkę cukru aż do całkowitego wyczerpania składników. Na koniec wlewamy powoli rozpuszczone i wystudzone masło.

Gotową masę serową wylewamy na spód z ciasteczek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 60 minut. Studzimy uchylając stopniowo drzwiczki piekarnika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.04.2017 07:47
apetyczny sernik
cukiereczek 17.04.2017 18:26
jak ja te serniczki uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak