Sernik na zimno.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ser biały

    600 g,
  • cukier

    7 łyżek
  • wiórki kokosowe

    200 g,
  • mleko

    1 szklanka,
  • likier kokosowy

    100 g,
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4 łyżeczki
  • galaretka wiśniowa

    2 op,
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • czekolada

    2 łyżki startej czekolady.
  • owoce

    kilka szt.

dodatkowo

  • Biszkopt

    1 gotowy.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko połączyć z kokosem zagotować i odstawić na całą noc.
Następnego dnia przelać przez gęste sitko,
W 1/2 szklanki zimnej wody namoczyć żelatynę gdy napęcznieje rozpuścić podgrzewając na małym ogniu.
Żelatynę połączyć z mlekiem kokosowym.
Śmietanę ubijamy z cukrem , z cukrem waniliowym, sokiem z cytryny,
Ser , mleko i likier dokładnie zmiksować, dodając połowę śmietany wszystko razem wymieszać.
Galaretkę gotujemy według opisu na opakowaniu.
Wykroić koło z biszkoptu wielkości średnicy tortownicy, koło włożyć do środka . Masę serową połączyć z kokosem przełożyć na biszkopt, na masę poukładać owoce (truskawki albo brzoskwinie )
Na górę nakładamy tężejącą galaretką obsypujemy kokosem a boki obkładamy startą czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 08.03.2017 19:24
bardzo smaczny serniczek
Bożena Matuszczyk 08.03.2017 16:02
Dziękuję za miłe komentarze.;)
olkaaa 08.03.2017 11:17
już dawno nie jadłam
Konczi 08.03.2017 11:00
pięknie wygląda :D
gosia56 08.03.2017 10:44
na pewno pyszny ;)
Justi2401 08.03.2017 10:18
Piękny serniczek :)
Róża1 08.03.2017 07:15
wspaniały na dzisiejsze święto do kawusi :-)
Krzysztof15 08.03.2017 06:13
bardzo lubię
Franciszek 08.03.2017 00:44
dobre do kawy
gusia1000 08.03.2017 00:12
Widać, ze jest smaczny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat