Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
biszkopty okrągłe
100 gramów -
śmietana 30%
330 mililitrów -
cukier puder
3 łyżki -
serek waniliowy
350 gramów -
żelatyna deserowa
2.5 łyżki -
woda ciepła
200 mililitrów -
biała czekolada
100 gramów -
galaretka truskawkowa
1 opakowanie -
wrzątek
1 szklanka -
granat
0.5 sztuki
Sposób przygotowania
Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy okrągłe biszkopciki.
Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serki waniliowe i miksujemy na wolnych obrotach.
Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostygnięcia. Do czekolady wlewamy kilka łyżek masy i dokładnie mieszamy. Do masy przelewamy czekoladę oraz przestudzoną żelatynę. Miksujemy na wolnych obrotach. Gotową masę przelewamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Na serniku rozkładamy owoce granatu, zalewamy ostudzoną galaretką. Ciasto chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się