Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno ze śmietanką i granatem
Przepis na:
- sernik na zimno
- deser z owocem granatu
- ciasto z białą czekoladą
1. Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy okrągłe biszkopciki.
2. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serki waniliowe i miksujemy na wolnych obrotach.
3. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie.
4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostygnięcia. Do czekolady wlewamy kilka łyżek masy i dokładnie mieszamy. Do masy przelewamy czekoladę oraz przestudzoną żelatynę. Miksujemy na wolnych obrotach. Gotową masę przelewamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
5. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Na serniku rozkładamy owoce granatu, zalewamy ostudzoną galaretką. Ciasto chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia.