Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno z truskawkami i galaretką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 3 łyżki
masło 1/2 kostki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
mleko 1/3 szkl
truskawki 1 szkl
galaretka cytrynowa 1 szt.
twaróg 60 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno z truskawkami i galaretką

Miękkie masło ucieramy z cukrem-pudrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo ser i miksujemy. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości zimnej przegotowanej wody a po chwili zalewamy mlekiem i wstawiamy do kuchenki na minutę i 20 sek na 300 W. Mieszamy energicznie i gdy się rozpuści, dodajemy mieszając do masy. Wkładamy do naczynia i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Przygotowujemy galaretkę według przepisu. Studzimy dokładnie mieszając.
Myjemy i obieramy truskawki. Gdy sernik zastygnie, układamy je na nim. Zalewamy niewielką ilością zimnej galaretki i wstawiamy do lodówki. Gdy owoce się „przykleją”, wlewamy resztę galaretki i czekamy, aż wszystko zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 12.05.2013 14:17
czekamy na tańsze truskawki
romanrafal
romanrafal 08.11.2012 09:46
kocham to
adelajda 25.08.2012 19:00
smaczna !
Rafał10 24.08.2012 19:13
coś wspaniałego, ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak