Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z truskawkami
2. Dwie galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy by lekko stężała.
3. Śmietankę ubijamy następnie dodając słodzidło. W dalszym ciągu ubijając i dodajemy stopniowe ser.
4. Następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy.
5. Na spód tortownicy wlewamy niewielką warstwę masy tak, aby pokryć biszkopty. Na tej warstwie układamy przecięte na pól truskawki.
6. Zalewamy pozostałą masą serową. Na wierzch układamy truskawki i wstawiamy do lodówki.
7. Drugie dwie galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach wody i zostawiamy do stężenia.
8. Gdy galaretka będzie lekko ścięta wylewamy ją na nasz sernik.
9. Odstawiamy do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.