Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z truskawkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 paczka
śmietana kremówka 250 ml
twaróg 1 kg
galaretka truskawkowa 4
cukier puder 3 łyżki
truskawki 1/2 kg

Porada

Masę serową dosłódźcie wedle uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z truskawkami

1. Na spodzie tortownicy (około 25cm) ukladamy biszkopty.
2. Dwie galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy by lekko stężała.
3. Śmietankę ubijamy następnie dodając słodzidło. W dalszym ciągu ubijając i dodajemy stopniowe ser.
4. Następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy.
5. Na spód tortownicy wlewamy niewielką warstwę masy tak, aby pokryć biszkopty. Na tej warstwie układamy przecięte na pól truskawki.
6. Zalewamy pozostałą masą serową. Na wierzch układamy truskawki i wstawiamy do lodówki.
7. Drugie dwie galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach wody i zostawiamy do stężenia.
8. Gdy galaretka będzie lekko ścięta wylewamy ją na nasz sernik.
9. Odstawiamy do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.06.2015 20:34
uwielbiam taki serniczek
adelajda 18.06.2015 13:56
Też taki lubie :))
patryska76 18.06.2015 11:13
pyszny serniczek!
Zdzisław 18.06.2015 10:57
pyszne danie obiadowe
Franciszek 18.06.2015 10:26
Wspaniały deser
bietka 18.06.2015 09:17
takie serniki to ja lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak