Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z truskawkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

SPÓD

Biszkopty 150 g

MASA SEROWA

ser biały w kostce 1,25 kg
smietana 18% 800 g
cukier puder 0,5 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki

WIERZCH CIASTA

galaretka truskawkowa 2 opak
truskawki świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z truskawkami

Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Truskawki umyć, osączyć, usunąć szypułki, pokroić w plasterki. Ser przecisnąć trzy razy przez praskę, dodać śmietanę i cukier, zmiksować. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, ostudzić , dodać do masy serowej, dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę serową na biszkopty, na masie ułożyć plasterki truskawek. Galaretki rozmieszać w trzech szklankach gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Zalać truskawki galaretką, odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak