Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1
galaretka wiśniowa 1
galaretka pomarańczowa 1
truskawki świeże 30 dag
cukier puder do smaku
cukier waniliowy 1
śmietana 5 łyżek
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z truskawkami

Kroki postępowania

1
Ser biały miksujemy z cukrem pudrem, śmietaną i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Następnie dzielimy masę serową na dwie części. Galaretkę wiśniową, pomarańczową i agrestową rozrabiamy według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do stężenia.
Krok 1 - Sernik na zimno z truskawkami foto
2
Tężejącą galaretkę wiśniową dodajemy do pierwszej części masy serowej i miksujemy. Wlewamy do formy i wstawiamy do zamrażalki do stężenia maksymalnie 15minut. W tym czasie drugą połowę masy serowej miksujemy z tężejącą agrestową galaretką. Po stężeniu pierwszej warstwy wlewamy drugą masę i również wstawiamy do zamrażalki na kilkanaście minut.
Krok 2 - Sernik na zimno z truskawkami foto
3
Truskawki odszypułkowujemy, dokładnie płuczemy i osuszamy. Kroimy na pół i wykładamy na wierzchu. Zalewamy owoce tężejącą pomarańczową galaretką. Gotowy deser wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Smacznego!
Krok 3 - Sernik na zimno z truskawkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 15.10.2012 17:03
pyszny deserek
halina17 05.08.2012 14:13
pyszny sernik
Marta1986 29.06.2012 10:48
pycha
Andysz 15.06.2012 00:31
Uwielbiam serniki na zimno;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak