Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z truskawkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
galaretka owoce leśne 1 szt
serek homogenizowany 6 szt
biszkopty podłużne 15 szt
truskawki świeże 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z truskawkami

Do przygotowania sernika potrzebne są serki homogenizowane waniliowe (po 160g).
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Galaretkę o smaku owoców leśnych przygotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając o połowę ilość wody, ostudzić. Połączyć z dwoma serkami waniliowymi i zmiksować. Przelać do tortownicy i odstawić do stężenia. Następnie należy tak samo postępować z galaretką agrestową i cytrynową.
Truskawki pokroić na ćwiartki, ułożyć na wierzchu sernika i zalać galaretką truskawkową. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 15.06.2014 13:09
piękne kolory
alaaa 15.06.2014 11:03
piękna tęcza, sernik na pewno pyszny
caralajna 14.06.2014 21:36
wygląda świetnie
Anna20 14.06.2014 17:38
Też taki robię, baardzo smaczny :)
Lidzia 14.06.2014 17:14
Robię podobny. Jest pyszny.
Magula 14.06.2014 17:05
Piękny wyszedł
nogawkuchni 14.06.2014 16:29
Pyszny serniczek,świetny lekki deser,z pewnością świetny w smaku i rozpływający się w ustach.
czekoladka_m 14.06.2014 16:11
Mmm, ale by się zjadło:)) Takie ładne warstwy
Sroczka 14.06.2014 15:07
Lubię taki serniczek.
Aleksandra/Olcia 14.06.2014 13:55
pycha uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak