Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
galaretki kolorowe
4 sztuki -
serek homogenizowany
200 g (waniliowy)
Przepis i sposób przygotowania Sernik na zimno z serków homogenizowanych
Rozpuścić galaretkę niebieską w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i połączyć z 1 serkiem. Wlać do tortownicy i wstawić do lodówki. Podczas gdy masa tężeje, rozpuścić 1 czerwoną galaretkę w 1 i 1/2 szklanki wody, ostudzić i połączyć z 1 serkiem. Przelać na zastygniętą masę w formie. Wstawić do lodówki.Tak samo postępujemy z żółtą galaretką i trzecim serkiem. Gdy masa stężeje zalewazmy pozostałą, tężejącą galaretką Smacznego !
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)