Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretki kolorowe

    4 sztuki
  • serek homogenizowany

    200 g (waniliowy)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernik na zimno z serków homogenizowanych

Ja do przepisu użyłam: 1 galaretki niebieskiej, 1 galaretki żółtej i 2 galaretek czerwonych. Dodałąm również biszkopty na spód.

Rozpuścić galaretkę niebieską w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i połączyć z 1 serkiem. Wlać do tortownicy i wstawić do lodówki. Podczas gdy masa tężeje, rozpuścić 1 czerwoną galaretkę w 1 i 1/2 szklanki wody, ostudzić i połączyć z 1 serkiem. Przelać na zastygniętą masę w formie. Wstawić do lodówki.Tak samo postępujemy z żółtą galaretką i trzecim serkiem. Gdy masa stężeje zalewazmy pozostałą, tężejącą galaretką Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Margo1 08.04.2013 10:09
same pyszności
Smakosz6 30.10.2011 09:22
mnaim
Smakosz6 12.09.2011 13:42
mmmmmmmmmm
Smakosz6 04.09.2011 12:39
mmmmmmmmmm
Smakosz6 28.12.2010 20:26
mniam
ewasylwia 14.12.2010 10:21
pięknie wygląda
MAR3STA 03.11.2010 16:00
świetny
Krzysztof42 14.10.2010 14:59
jaki kolorowy
Izabela28 26.09.2010 12:32
Super wygląda
iwona332 17.09.2010 23:45
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat