Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z porzeczkową wkładką
Kroki postępowania
W miseczce wymieszać wszystkie rodzaje mąki i proszek do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodawać stevię cały czas miksując. W kolejnym kroku dodawać po jednym żółtku cały czas mieszając robotem.
Żelatynę zalać 3-4 łyżkami wody. Zostawić do napęcznienia. Następnie ogrzać do roztopienia. Owoce zerwać z gałązek, umyć i ouszyć. 600 g przełożyć do blendera i długo miksować aby dokładnie rozdrobnić owoce ( chociaż pesteczki i tak pozostaną więc jeśli zależy wam na gładkiej masie, należy przetrzeć mus przez sito). Dodać stevię, i wodę. Zmiksować. Na koniec dodać rozpuszczona żelatynę i cały czas miksując połączyć składniki. Pozostałe owoce przełożyć do miski, dodać zmiksowane i dokładnie ale delikatnie wymieszać.
Żelatynę zalać 3-4 łyżkami wody. Zostawić do napęcznienia. Następnie ogrzać do roztopienia. Limonki wyszorować i osuszyć. Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Przełożyć do misy miksera.
Smacznego!