Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z masłem orzechowym i czekoladową pianką
Sernik na zimno z masłem orzechowym to wykwintny deser, który swoim smakiem i przepięknym wyglądem zachwyci każdego, a szczególnie każdego fana i fankę masła orzechowego. Masło orzechowe samo w sobie jest mdłe i wymaga przełamania bardziej wyrazistym w smaku produktem. W tym przepisie połączony ze śmietanką i zmielonym twarogiem tworzy wyjątkową kompozycję. Dodatek masła orzechowego nadaje mu intensywnie orzechowy aromat oraz delikatnie słoną nutę, która świetnie balansuje słodycz masy serowej.
Kroki postępowania


Ciasteczka zmiksować (np. malakserem; na drobno) z rozpuszczonym masłem/margaryną.
Całość przełożyć na dno formy wysłanej papierem pergaminowym.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i umieścić na ciasteczkowym spodzie.


Przed podaniem lekko schłodzić.
