Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z mascarpone i żurawiną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek mascarpone 250 g
śmietana 30% 330 ml
cukier puder 2 łyżki
żurawina
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 op
herbatniki czekoladowe 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z mascarpone i żurawiną

Herbatniki układamy na dnie blachy. Śmietankę miksujemy do uzyskania bitej śmietany, dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę miksujemy. Cały serek mascarpone przekładamy do bitej śmietany i miksujemy na jednolitą masę. Żelatynę przygotowujemy według opisu na opakowaniu i mieszamy z przygotowaną masą. Dodajemy żurawinę i delikatnie mieszamy. Całość wylewamy do przygotowanej formy i wkładamy do lodówki na około 3 godziny.
Górę sernika można zalać galaretką a żurawinę przed dodaniem do ciasta można namoczyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 22.10.2015 20:09
ciekawy sernik
Monika-twin 23.12.2013 10:13
Oryginalny senik.
Katarzyna40 22.12.2013 22:20
wygląda ciekawie !
norweska20 22.12.2013 19:34
pierwsza klasa wypiek
gosia561 22.12.2013 19:32
wspaniały ten dodatek żurawin
magdziorka6 22.12.2013 19:01
wygląda bardzo zachęcająco
Zdzisław 22.12.2013 18:26
smacznie wygląda
sanielcia 22.12.2013 18:12
same pyszności
everay 22.12.2013 16:11
pięknie wygląda
patryska76 22.12.2013 14:02
Wygląda przepysznie ;-)
Romanowka 22.12.2013 13:41
Wygląda smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak