Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z malinami i brzoskwiniami

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sernik

serek z wiaderka 1 kg
mleko 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
cukier puder 1/2 szkl
aromat waniliowy kilka kropel

Warstwa malinowa

galaretka malinowa 2
maliny świeże 2 szkl

Warstwa brzoskwiniowa

galaretka brzoskwiniowa 2
brzoskwinie w puszce 1

Dodatkowo

biszkopty okrągłe 30 szt
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z malinami i brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Żelatynę wymieszać z zimnym mlekiem, zostawić na ok 10 minut do napęcznienia. Podgrzewać na małym ogniu do czasu aż się rozpuści. W misie miksera umieścić ser, cukier puder, aromat i zmiksować na gładką masę. Na koniec wlać lekko przestudzoną żelatynę, dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Sernik na zimno z malinami i brzoskwiniami foto
2
Foremkę 21x21 cm wyłożyć folią aluminiową, ułożyć ciasno biszkopty. Całość zalać połową masy serowej, używając łyżki, aby biszkopty się nie poprzesuwały. Odstawić do lodówki do stężenia.
Krok 2 - Sernik na zimno z malinami i brzoskwiniami foto
3
Galaretki malinowe rozpuścić w 3 szkl gorącej wody. Tak samo przygotować galaretki cytrynowe. Ostudzić. Na zastygnięty sernik rozłożyć maliny, zalać tężejącą galaretką malinową, odstawić do lodówki aby stężała. Wylać resztę masy serowej na maliny. W masę wcisnąć pokrojone w półplasterki brzoskwinie i kilka malin. Zalać tężejącą galaretką cytrynową, odstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.
Krok 3 - Sernik na zimno z malinami i brzoskwiniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.06.2015 23:19
wspaniale wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak