Sernik na zimno z malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek do wypieków

    500 g
  • śmietana kremówka

    200 ml
  • śmietan fix

    1 op.
  • cukier puder

    2 łyżki
  • galaretka malinowa

    2 op.
  • maliny świeże

    250 g
  • Biszkopty

  • czekolada do posypania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuść w 700 ml gorącej wody i odstaw do stężenia.
Śmietanę ubij na sztywno ze śmietan-fixem i cukrem pudrem. Zmiksuj ser, następnie wymieszaj ser ze śmietaną. Dolej tężejącą galaretkę i wszystko razem wymieszaj lub zmiksuj.
Dno niewielkiej tortownicy wyłóż biszkoptami (możesz je pokruszyć). Wylej tężejącą masę. Kiedy będzie już bardzo gęsta, wrzuć opłukane wcześniej maliny i odstaw do zastygnięcia.
Przed podaniem posyp startą czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (52)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eeee 25.04.2012 21:37
mniammm pysznie wyglada
maciek7 10.10.2011 21:09
pycha
Kopiko1983 22.08.2011 06:32
Wyśmienity!
joanna77 19.08.2011 20:23
oj,jakie smakołyki
joanna77 12.08.2011 22:42
uwielbiam
maciek7 16.07.2011 20:59
pycha
jogobella231 28.05.2011 15:46
super
Agnik 01.05.2011 15:40
pięknie wygląda
ajres 24.04.2011 12:48
oolecam
drap13 19.04.2011 20:13
ajjj jakie pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat