Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z kaczuszkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa serowa

serek homogenizowany 500 g
śmietana kremówka 30% 200 g
biszkopty okrągłe
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 lyżeczki spore
cukier puder 1 łyżeczka

DODATKOWO

galaretka niebieska 2 op
pianki kaczuszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z kaczuszkami

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.
Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodac 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia.
Śmietane razem z cukrem ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać serek, zmiksować i na koniec dodać żelatyne, wymieszać dokładnie.
Masę serową wylac na biszkopty, wyrównac wstawić do lodówki,
Galaretkę rozpuścic w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostydzić i lekko tęzęjącą wylac na sernik, udekorować piankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 02.06.2016 23:46
fajna prezentacja :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak