Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z grejpfrutami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 15 dag
śmietana 30% 200 ml
cukier 3/4 szkl
grejpfrut 1szt
galaretka cytrynowa 2sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z grejpfrutami

1/4 biszkoptów odłożyć, resztę ciastek przełożyć dżemem. Śmietanę ubić na sztywno. Ser biały utrzeć z cukrem. W 1 szklance przegotowanej wody rozpuścić 1 galaretkę. Kiedy galaretka przestygnie połączyć ją z serem i śmietaną. 1/3 masy włożyć do formy i dać zlepione biszkopty. Zalać drugą częścią masy. Grejpfrut obrać ze skórki. Ułożyć na serniku. Drugą galaretkę cytrynową zalać 1 szklanką wody. Kiedy przestygnie i zacznie tężeć zalać nią owoce. Ciasto odłożyć do lodówki, aby się dobrze zastygło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.07.2013 09:58
ale fajny!!
Poison1988 21.01.2013 17:22
takiego jeszcze nie jadłam - rewelacja!
kamyk 30.12.2012 21:55
smacznie się prezentuje
gosia56 09.12.2012 12:01
ciekawy
Agnieszka91 09.12.2012 11:16
lubię serniczek
Pietruszka 09.12.2012 11:10
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak