Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno z czereśniami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 140 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat
czereśnie 0,5 kg
mleko 4 łyżki
cukier puder 1 szklanka
herbatniki 200 gram
galaretka truskawkowa 1 szt.
serek homogenizowany 600 gr

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno z czereśniami

masło stapiamy na patelni a gdy wystygnie dodajemy pokruszone herbatniki. gotowa masę wylewamy na spod tortownicy. twarożek musimy zmiksować na gładką masę i dodajemy do niego mleko i cukier puder. gotową masę dzielimy na 2 części i jedna wylewamy na herbatniki. wstawiamy do lodówki.
Z czereśni wyjmujemy pestki, musimy zmiksować je blenderem i do gotowej masy czereśniowej dodajemy żelatynę. powstała masę owocową wylewamy na masę serowa i wkładamy do lodówki. musimy odczekać aż lekko stężeje i a następnie dodajemy na wierzch pozostała masę z twarożku. Na wierzch rozpuszczamy 2 galaretki w 3 szk. wody gdy ostygną i lekko zaczną się ścinać wylewamy je na wierzch ciasta. smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 18.10.2012 12:08
prezentuje się pysznie
ElizaT 11.09.2012 10:54
uwielbiam ciasta
kaja1991 10.08.2012 18:04
pysznosci:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak