Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z czekoladowymi gwiazdkami.
2.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i wystudzić. Serek zmiksować z cukrem waniliowym i cukrem pudrem do smaku,dodać wystudzoną żelatynę i dokładnie zmiksować.Wyłożyć na biszkopt.(Najlepiej do zamkniętej tortownicy). Wstawić do lodówki do stężenia.
3. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, za pomocą woreczka cukierniczego lub szprycy wyciskać na papierze do pieczenia gwiazdki,odstawić do stężenia,najlepiej do zamrażalnika na kilka minut.
4.Czekoladowe gwiazdki ułożyć na serniku.
5.Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu i tężejącą zalać sernik.
6.Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia,najlepiej na całą noc.