Sernik na zimno z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masłohttp://www.doradcasmaku.pl/ksiega-przepisow/dodaj.html

    20 dag
  • cukier

    15 dag
  • cukier waniliiowy

    2
  • sok z cytryny

  • mleko

    400 ml
  • budyń waniliowy

  • żółtko

    2
  • uprażone migdały

  • Biszkopty

    25 dag
  • brzoskwinie w puszce

    20 dag
  • twarożek

    50 (trzykrotnie zmielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać starta skórkę i sok z cytryny.
2.Odmierzyć pół szklanki mleka rozpuścić proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotować, wlać rozrobiony budyń, zagotować. Wystudzić. Zimny budyń małymi porcjami dodawać do masy maślanej. Nie przerywając ucierania, dodawać kolejno żółtka i twarożek.
3. Dno tortownicy wyłożyć połową biszkoptów i osaczonych brzoskwiń, rozsmarować na nich polowe serowego kremu, przykryć warstwa pozostałych biszkoptów i brzoskwiń. Rozsmarować resztę kremu, schłodzić. Brzegi ciasta obsypać migdałami. Udekorować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 16.11.2010 00:03
super
Kate131 10.08.2010 09:06
uwielbiam takie serniczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat