Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z brzoskwiniami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka brzoskwiniowa 2 opakowania
biszkopty okrągłe 150 g
brzoskwinie w puszce 1 puszka
serek homogenizowany 600 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z brzoskwiniami

Spód tortownicy o średnicy ok. 24 cm owijamy folią spożywczą. Następnie układamy biszkopty, tak aby stworzyły spód pod sernik. Do wysokiego naczynia nalewamy 150 ml wrzątku i rozpuszczamy w nim jedną galaretkę. Pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy do niej serek homogenizowany i dokładnie mieszamy (tak aby nie powstały grudki). Masę sernikową przelewamy do tortownicy i wkładamy na ok. 40 minut do lodówki. W tym czasie rozpuszczamy kolejną galaretkę w 500 ml wrzątku i pozostawiamy ją do całkowitego ostygnięcia. W czasie oczekiwania na galaretkę przygotowujemy brzoskwinie. Odlewamy syrop z puszki i kroimy połówki brzoskwiń w paseczki (ok. 1 cm grubości). Tak pokrojone brzoskwinie układamy na masie sernikowej i zalewamy galaretką (powoli- tak aby brzoskwinie nie wypłynęły). Sernik pozostawiamy na noc w lodówce, a przed wyciągnięciem go z tortownicy obkrawamy nożem jego brzegi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 01.02.2014 09:26
Lubię takie serniki na zimno.
gosia56 14.12.2013 09:40
super serniczek
IwonaDD 31.08.2013 14:09
wygląda tak wspaniale,że chcę się kawałek natychmiast
goofy9 16.08.2013 14:00
w sam raz na upały
Katarzyna59 12.08.2013 10:24
lubię takie ciasta
gosia1988 09.07.2013 16:10
lubię taki :)
Agata3 09.07.2013 15:48
Poproszę kawałek :)
Renata9 09.07.2013 14:38
pyszny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak