Sernik na zimno z brzoskwiniami

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Masa serowa:

  • ser twarogowy

    1 kilogram
  • cukier puder

    4 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżki

Pozostałe:

  • brzoskwinie w puszce

    300 gramów
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
  • galaretka brzoskwiniowa

    2 opakowania
  • biszkopty okrągłe

    100 gramów
  • woda

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sernik na zimno z brzoskwiniami foto
Ser zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dodać do masy.
Krok 2 - Sernik na zimno z brzoskwiniami foto
Formę wyłożyć biszkoptami i wyłożyć 3/4 masy serowej. Wstawić do lodówki do stężenia.
Krok 3 - Sernik na zimno z brzoskwiniami foto
Sok z puszki brzoskwiń wlać do garnka, dodać szklankę wody (jeśli soku jest zbyt mało) i zagotować. W 3 łyżkach wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną i dodać do gotującego się soku. Wymieszać i ostudzić. Masę wyłożyć na stężałą już warstwę serową. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Krok 4 - Sernik na zimno z brzoskwiniami foto
Następnie wyłożyć pozostałą porcję masy serowej i ponownie włożyć do lodówki do zastygnięcia. Na górę ułożyć kawałki brzoskwiń i zalać galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ttrytka 28.10.2015 21:01
królewskie ciasto
monika141 26.10.2015 19:09
smakowite ciasto
Monika-twin 25.10.2015 21:26
pyszne ciasto,wygląda smakowicie.
wwwiolka 25.10.2015 20:07
Pięknie się prezentują.
Grazyna0211 25.10.2015 14:51
smaczny deser
gusia1000 25.10.2015 14:29
Dobre ciasto.
Wacław 25.10.2015 10:18
apetyczny serniczek :-)
ben-ka 25.10.2015 09:37
Bardzo smaczny deserek.
berys18 25.10.2015 09:24
super, aż ślinka leci
Wiesława1 25.10.2015 08:14
pyszny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat