Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z borówkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kg
borówki 250 g
galaretka truskawkowa 2 opakowania
biszkopty okrągłe 150 g
cukier puder 3/4 szklanki
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat 2 łyżki
skórka pomarańczowa 2 łyżki (suszona)
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda zimna 7 łyżek
wrzątek 0,5 l

Porada

Dla aromatu do deseru można dodać 1 łyżkę przyprawy do sernika. Deser jest delikatny, rozpływa się w ustach, świetnie nadaje się na letnie przyjęcie.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z borówkami

Kroki postępowania

1
Tortownicę o średnicy 28 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy biszkopty.
Krok 1 - Sernik na zimno z borówkami foto
2
Twaróg wrzucamy do miski. Dodajemy 150 g umytych i osuszonych borówek, cukier puder, cukier z wanilią i przyprawę do sernika. Dokładnie mieszamy
Krok 2 - Sernik na zimno z borówkami foto
3
Żelatynę zalewy zimną wodą. Gdy napęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Stopniowo, energicznie mieszając zawartość miski dodajemy do masy serowej
Krok 3 - Sernik na zimno z borówkami foto
4
Masę przekładamy na biszkopty. Układamy pozostałe borówki i posypujemy skórką z pomarańczy. Odkładamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Gdy zacznie tężeć zalewamy nią sernik. Wkładamy na noc do lodówki. Smacznego!
Krok 4 - Sernik na zimno z borówkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 26.06.2017 19:13
Pyszny deser.
Bernadeta1 26.06.2017 19:07
smaczne słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak