Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
twaróg zmielony
1 kg -
borówki
250 g -
galaretka truskawkowa
2 opakowania -
biszkopty okrągłe
150 g -
cukier puder
3/4 szklanki -
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat
2 łyżki -
skórka pomarańczowa
2 łyżki (suszona) -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki -
woda zimna
7 łyżek -
wrzątek
0,5 l
Przepis i sposób przygotowania Sernik na zimno z borówkami
Kroki postępowania




Dla aromatu do deseru można dodać 1 łyżkę przyprawy do sernika. Deser jest delikatny, rozpływa się w ustach, świetnie nadaje się na letnie przyjęcie.![]()
Komentarze (2)