Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z biszkoptami, mandarynkami i kandyzowanym ananasem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek mascarpone 500 g
mandarynki 5 sztuk
galaretka cytrynowa 2 opakowania
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
cukier puder 1 łyżka
biszkopty okrągłe 150 g
ananas kandyzowany 150 g
wrzątek 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z biszkoptami, mandarynkami i kandyzowanym ananasem

1. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku. Studzimy. Mandarynki obieramy i dzielimy na cząstki.

2. Serek mascarpone wrzucamy do głębokiej miski. Wlewamy rozpuszczone galaretki, dodajemy cukier puder. Całość miksujemy na gładką masę bez grudek. Dodajemy ananasa i dokładnie mieszamy.

3. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy podwójną warstwę biszkoptów. Na raz jednym "chluśnięciem" wlewamy masę (tak aby pozwolić biszkoptom unieść się do góry). Wkładamy do lodówki na 30 minut.

4. Po tym czasie między biszkopty układamy mandarynki. Wkładamy do lodówki. Rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku i studzimy galaretkę pomarańczową. Tężejącą galaretkę wylewamy na sernik. Wstawiamy do lodówki na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 24.12.2014 22:07
ale ciacho
RenataZ-et 24.12.2014 20:08
lubię takie deserki
Zdzisław 24.12.2014 20:01
takie ciasta bardzo lubię
Krzysztof15 24.12.2014 11:03
pyszny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak