Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z biszkoptami, mandarynkami i kandyzowanym ananasem
2. Serek mascarpone wrzucamy do głębokiej miski. Wlewamy rozpuszczone galaretki, dodajemy cukier puder. Całość miksujemy na gładką masę bez grudek. Dodajemy ananasa i dokładnie mieszamy.
3. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy podwójną warstwę biszkoptów. Na raz jednym "chluśnięciem" wlewamy masę (tak aby pozwolić biszkoptom unieść się do góry). Wkładamy do lodówki na 30 minut.
4. Po tym czasie między biszkopty układamy mandarynki. Wkładamy do lodówki. Rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku i studzimy galaretkę pomarańczową. Tężejącą galaretkę wylewamy na sernik. Wstawiamy do lodówki na całą noc.