Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno w formie babki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopciki 1 opak.
galaretka truskawkowa 1 szt.
serek waniliowy 400 g
śmietana 30% 200 g
cukier puder 2 łyż.
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno w formie babki

Kroki postępowania

1
Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki gorącej wody, pozostawiam do ostudzenia. Żelatynę rozpuszczam w 1/3 szklanki gorącej wody i także pozostawiam do ostudzenia. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem, mieszam z serkiem homogenizowanym, wlewam ostudzoną żelatynę i dokładnie mieszam. Na dno formy na babkę wylewam tężejącą masę serowo-śmietanową.
Krok 1 - Sernik na zimno w formie babki foto
2
Wkładam do lodówki na pół godziny. Na masę serową wylewam tężejącą galaretkę, na której układam biszkopciki.
Krok 2 - Sernik na zimno w formie babki foto
3
Wkładam deser na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wyjmuję deser z formy i kroję na kawałki.
Krok 3 - Sernik na zimno w formie babki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

margaret 29.01.2014 08:27
ciekawy pomysł
kasiek 17.10.2012 11:15
ja zamawiam taki serniczek, rewelacja
Pietruszka 11.10.2012 20:16
super
Magula 04.10.2012 11:03
super pomysł z tą foremką
Magula 04.10.2012 11:03
super pomysł z tą foremką
Kasia35 04.10.2012 09:39
ciekawa forma sernika :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak