Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno '' Trzy czekolady ''
Wymieszać z twarogiem i ostudzoną żelatyną. Czekolady- każdą osobną rozpuścić na parze. Twaróg podzielić na 3 części i zmieszać każdą część z inną czekoladą. Wziąść jedną dużą blachę, wyłożyć papierem do pieczenia i wylać najpierw masę z gorzkiej czekolady,- włożyć do zamrażalnika na 15-20 minut żeby trochę zastygło. Później wylać mleczną masę, a na wierzch białą. Pamiętać aby każda z mas była nalewana w odstępach czasowych aby ich ze sobą nie pomieszać. Na górze ( czyli przed wstawieniem do lodówki z nalaną ostatnią masą ) wyłożyć herbatniki, aby się przekliły. Wstawić do zamrażalnika na 30 minut. Później wstawić sernik do lodówki by nie zamarzł. Odwrócić herbatnikami na dół. Można polać polewą czekoladową.