Sernik na zimno '' Trzy czekolady ''

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    200 gram
  • czekolada mleczna

    200 gram
  • biała czekolada

    200 gram
  • twaróg zmielony

    1 kg
  • śmietana 30%

    600 gram
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    7 łyżeczek
  • woda gorąca

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    4 łyżeczki
  • herbatniki

    25 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg z cukrami utrzeć mikserem. Żelatynę rozpuścić w ok 1 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubić.
Wymieszać z twarogiem i ostudzoną żelatyną. Czekolady- każdą osobną rozpuścić na parze. Twaróg podzielić na 3 części i zmieszać każdą część z inną czekoladą. Wziąść jedną dużą blachę, wyłożyć papierem do pieczenia i wylać najpierw masę z gorzkiej czekolady,- włożyć do zamrażalnika na 15-20 minut żeby trochę zastygło. Później wylać mleczną masę, a na wierzch białą. Pamiętać aby każda z mas była nalewana w odstępach czasowych aby ich ze sobą nie pomieszać. Na górze ( czyli przed wstawieniem do lodówki z nalaną ostatnią masą ) wyłożyć herbatniki, aby się przekliły. Wstawić do zamrażalnika na 30 minut. Później wstawić sernik do lodówki by nie zamarzł. Odwrócić herbatnikami na dół. Można polać polewą czekoladową.
Magdalena Wasilewska
***Rada: Najlepiej jak postoi całą noc w lodówce. A w zamrażalniku jak chcemy szybciej, ale trzeba uważać by nie zamarzło

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 29.08.2016 10:22
pyszny serniczek
MagdalenaIC 22.08.2016 11:54
Uwielbiam serniki. Ten też wygląda apetycznie :)
Diana Rusiłowicz 18.08.2016 01:33
Ekstra pyszności!
berys18 17.08.2016 07:37
świetny sernik
AZgotuj 16.08.2016 12:32
uwielbiam ostatnio wszystko co z czekoladą :)
Ola1984 16.08.2016 12:03
O raju, wygląda obłędnie :)
mirosława4 16.08.2016 11:28
apetycznie się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat