Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno (gotowany)

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Lubimy wszelakie ciasta, najbardziej te z owocami. Ciasta i słodkości nie są naszą domeną, jednak czasami coś wyjdzie ;)

Składniki:

Składnki:

ser na sernik 1 kilogram
mleko 3,2% 1 szklanka
agar-agar 4 łyżeczki
rodzynki sułtańskie 1 garść
ksylitol 2 łyżki
brzoskwinie 2 sztuki
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
maliny świeże 200 gramów
borówka amerykańska 200 gramów
galaretka cytrynowa 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno (gotowany)

W garnku z dodatkiem mleka, podgrzewamy ser oraz rodzynki.

Zagotowujemy, zmniejszamy płomień dodając pokrojone w kostkę brzoskwinie, ksyliotol i agar. Dokładnie mieszamy.

W blaszce układamy biszkopty, wylewamy schłodzoną masę serową, równamy. Chłodzimy.

Na wierzch układamy owoce.

Zalewamy galaretkami uprzednio schłodzonymi.

Całość studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak