Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno biszkoptowo-kokosowy
W międzyczasie rozpuścić dwie galaretki truskawkowe w 750ml wrzątku i odstawić do ostygnięcia.
Twaróg mielony (może być z wiaderka, ale powinien być tłusty i dobrej jakości) zmiksować z jajkami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem (ilość do smaku) - odstawić do lodówki.
Biszkopty zalać lekko podgrzanym mlekiem kokosowym i pozostawić do napęcznienia - zmiksować na gładką masę i połączyć z masą serowo-jajeczną.
Żelatynę zalać kilkoma łyżkami chłodnej wody, wymieszać i pozostawić do spęcznienia - w międzyczasie rozgrzać mleko i rozpuścić w nim napęczniałą żelatynę. W razie konieczności dolać 1/4 szklanki mleka. Lekko ostudzić.
Ser zmiksować dokładnie z masą kokosowo-biszkoptową - na koniec wlać rozpuszczoną w mleku żelatynę i jak najszybciej wymieszać całość, póki zacznie tężeć.
Przelać do przygotowanej salaterki, wyrównać wierzch i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Kiedy masa stężeje wylać na wierzch tężejącą galaretkę i ponownie umieścić w lodówce. Najlepiej kroić na drugi dzień.