Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 200 gram
żółtko jajek 5 sztuk
cukier waniliowy 3 sztuk
cukier puder 500 gram
mleko 500 mililitrów
kakao 3 łyzek
Żelatyna wieprzowa Prymat 300 gram
ser biały 500 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno

Margarynę ucieramy z cukrem dodajmey zółtka po jednym. Do masy dodajemy przepuszczony przez maszynkę dwa razy ser, , ucieramy dzielimy na pół. do jednej polowy dodajemy kakao, Mleko mięszamy z żelatyną podgrzewamy ale nie gotujemy aż żelatyna się rozpuści, połowe wlewamy do jednej masy połowę do drugiej, mieszamy, do formy wylewamy pół masy pierwszej pół drugiej znowu resztę pierwszej i drugiej, odstyawiamy do zastygniecia na 3 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak