sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    200 gram
  • żółtka

    5 sztuk
  • cukier waniliowy

    3 sztuk
  • cukier puder

    500 gram
  • mleko

    500 mililitrów
  • kakao

    3 łyzek
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    300 gram
  • ser biały

    500 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem dodajmey zółtka po jednym. Do masy dodajemy przepuszczony przez maszynkę dwa razy ser, , ucieramy dzielimy na pół. do jednej polowy dodajemy kakao, Mleko mięszamy z żelatyną podgrzewamy ale nie gotujemy aż żelatyna się rozpuści, połowe wlewamy do jednej masy połowę do drugiej, mieszamy, do formy wylewamy pół masy pierwszej pół drugiej znowu resztę pierwszej i drugiej, odstyawiamy do zastygniecia na 3 godziny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat