Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    800 dag
  • Biszkopty

    1 op
  • truskawki

    1 szklanka
  • galaretka owocowa

    1 szt
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, obrać szypułki. Formę wyłożyć folią aluminiową, i na sam spód wyłożyć biszkopty, w brzegi biszkoptów włożyć truskawki. Ser utrzeć z cukrem , dodać przestudzoną galaretkę rozpuszczoną w połowie ilości wody. Masę wylać na biszkopty i truskawki. Wstawić do lodówki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 23.03.2013 09:50
pięknie wygląda
ttrytka 25.02.2013 17:54
pyszne
SylwiaMagdaSabin 02.12.2011 13:58
no extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat