SERNIK NA ZIMNO

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2 kostki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    14 łyżeczek
  • jaja

    8
  • mleko

    3 szkl.
  • cukier puder

    3 szkl.
  • cukier waniliowy

    3 opakowania
  • galaretki owocowe

    3 opakowania
  • twaróg

    1 (tłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg przepuszczamy przez maszynkę. Masło ucieramy z 1/2 cukru pudru oraz z cukrem waniliowym, dodajemy żółtka z 8 jajek. Do połowy zimnego mleka wsypujemy żelatynę i dobrze rozbijamy. Pozostałą część mleka zagotowujemy. Tę część żelatyny rozdrobnioną z zimnym mlekiem dodajemy do gotującego się mleka, ciągle mieszając gotujemy przez chwilę. Następnie odstawiamy z ognia i studzimy. Do zrobionej masy wymieszanej razem z serem dodajemy ostudzoną żelatynę, dokładnie mieszamy, dodajemy do tego ubitą na sztywno pianę z białek. Następnie wkładamy do tortownicy, wysmarowanej margaryną. Na to wkładamy np. rodzynek, pokrojone galaretki. Galaretkę rozpuszczamy według przepisu i ostudzoną zalewamy sernik. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kamyk 27.09.2012 11:13
super
Maniek2 09.08.2012 20:47
pycha
sofciak 10.01.2011 17:36
Bardzo dobry przepis!
sofciak 10.01.2011 17:36
Bardzo dobry przepis!
iwona332 25.11.2010 00:15
super
Margo1 26.10.2010 08:01
moje ulubione ciacho
Natalia/tubisiek 23.10.2010 09:04
bardzo lubię takie ciasto ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat