Sernik na zimno

Sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1/2 kostka
  • jaja

    2 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • serek homogenizowany

    0,5 kg
  • mleko

    1 szklanka
  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody. Margarynę utrzeć z cukrami i jajkami, do masy dodać serki, zmiksować. Mleko zgotować, dodać żelatynę, ostudzić, połączyć z masą serową. Wylać do tortownicy ii wstawić do lodówki aby masa stężała.

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Sernik zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 02.06.2011 09:48
heh :) to nie było przezmnie przemyślane - poprostu sernik i czerwona galaretka ;)
Kate131 08.09.2010 13:48
UWIELBIAM,A TEN TAKI POLSKI RZECZYWIŚCIE:)
banditka 08.09.2010 11:18
dokladnie z konturem Polski sie kojarzy :)
Nina7 28.08.2010 16:59
W barwach Polski... Rewelacja:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat